Elektronik Haberleşme Teknolojisi programı öğrencileri, programın zorunlu bir parçası olarak, birinci sınıfın sonunda işletmelerin makine veya üretim departmanların da staj yapmak zorundadırlar.
Staj yerinin seçimi öğrenciye bırakılmakla birlikte, program staj konusunda sektör ile işbirliği yapmaktadır. Staj, öğrencilerin kendi alanlarında deneyim kazanmasına ve değişik sektörleri tanımasına yardım ederken, bir yandan da iş dünyasının öğrencilerimizi ve programı tanımasına olanak sağlamaktadır. Böylece öğrenciler mezun olduklarında, staj yaptıkları işletmelerde sürekli çalışma olanağı bulabilmektedirler.
Stajın süresi 20 iş günüdür. Ayrıca dördüncü yarıyılda öğrenciler kendi sektörlerinde bir fabrikada “İşyeri uygulaması” dersi kapsamında çalışarak hem sektörü tanımakta hem de orada iş imkanına kavuşabilmektedir.
Elektronik Haberleşme Teknolojisi programı öğrencileri stajlarına ek olarak 3+1 eğitim modeli ile uzun dönem staj yapabilmektedirler.
3+1 Eğitim Modelinin Temel amacı; belirli mesleklere ve alanlara yönelik nitelikli insan gücü, ara eleman yetiştirmek olan meslek yüksekokullarında, öğrencilerin istihdama yönelik yetişmelerini sağlamak amacı ile eğitim öğretimin; 3 döneminin okulda ders (teorik), 1 döneminin ise tam zamanlı olarak işletmelerde uygulama yapılması ile tecrübe kazanmak ve istihdam edilebilme imkânlarını artırmaktır.
Öğrencilerin İşbaşında uygulama yapmak üzere iş yerlerine yönlendirilebilmesi için ilk üç dönem sonundaki genel ağırlıklı not ortalamasının en az 1.80 olması şartı aranacak olup bu şartı sağlayamamış öğrenciler, işletmelerde yürütülecek olan iş yeri eğitimine gidemeyeceklerdir. Uygulama ile mezuniyete yakın öğrencilerin işletmelere gitmesi sağlanacaktır. İkinci sınıf öğrencilerinin eğitim öğretim dönemi içinde yapılacak olan mesleki uygulama eğitimi, akademik ve uygulama takvimine uygun olarak 4. dönem süresince 16 (14+2) hafta ve tam zamanlı olarak yapılacaktır.